Tillbehör till festen

Ska du planera en liten större fest så börja med att göra en lista på vilka du vill bjuda och antingen skickar du ett vanligt inbjudningskort via posten, som kan kännas väldigt speciellt i dagens digitala samhälle, eller så fixar du ett Facebook event och bjuder in via den. Du kan också enkelt skicka ett sms och bjuda in till festen den vägen. Glöm inte att skriva att du vill ha svar på hur många som kommer på festen och du uppger också anledningen till festen, eventuell klädkod.

När festen väl är i gång så det du bjuder på först är en välkomstdrink, tänk på att ha alkoholfria alternativ. Kan finnas de som vill ha sådan och de som kör bil vill också vara delaktig i festen. Se till att mingla runt bland gästerna så att alla känner sig välkommen och ingen förbisedd. När vi kommer till middagen så kan buffé vara den enklaste sättet att bjuda på mat. Man förklarar på ett enkelt sätt innan hur man går tillväga och vad som bjuds på.

snacksEfter middagen så kan man med fördel ta en dessert i annat rum eller om du har festen på sommaren och vädret tillåter utomhus. Har du dessutom hyrt in en DJ eller annan musikunderhållning så kan det vara lättare för dessa om det finns ett partytält i storlek större som ni kan vara i. Se även till att det finns snacks och tilltugg som står uppställda strategiskt när gästerna känner sig lite extra sugna på något gott. Det kan bli en trevlig fest och tillställning med glada gäster.

Om det finns barn med på festen se även till att du har ordnat något roligt för dessa, kanske med fiskdamm eller annat roligt som överraskning. Om ni startar festen någon gång på eftermiddagen så kanske du kan hyra in någon trollkarl som kommer och under håller i början på festen.

About admin