Surfplattan – Ett bekvämligt shoppingverktyg

Att surfplattan kommit att bli en nutida framgång och att den därför letat sig in i många av våra svenska hem vet vi redan. Vi vet också att det fortfarande finns de som tvekar och att det med stor sannolikhet involverar någon utav er läsare. Vi vill därför försöka ge en knuff i rätt riktning, hjälpa er ut ur denna gråzon och in i ljuset.

Kvinna med sin surfplatta

Många människor räds ny tecknik, ofta för att de av erfarenheten fått lära sig att mycket krånglar och är svåranvänt för den icke invigde. Vi är säkra på att rädslor som dessa också appliceras på läsplattan, vilket är klart förståeligt, men dock i de flesta fall felaktigt. Dagens läsplattor och synnerhet Apples Ipad, är utformade med operativsystem helt fokuserade mot smidigt användande. Okej, du kanske inte blir en mästare på en kväll, men likväl kan vi lova dig att det inte krävs en stor kunskapsökning för att på riktigt fånga ditt intresse.

På precis samma sätt som det är bekvämt att hemifrån surfa runt på nätet på din dator efter vad du nu än är ute efter, är det än mycket trevligare att göra det ifrån din mysigaste läsfåtölj eller från ditt favorithörn i vardagsrumssoffan. En surfplatta är helt enkelt mycket mindre klumpig än en laptop och du manövrerar enkelt genom att direkt trycka på skärmen med dina fingrar.

Batteritiderna är dessutom långa vilket gör de portabla och användbara även utanför hemmet, bland annat när du är ute och reser. Är olyckan ändå framme laddas plattorna enkelt i vanliga strömuttag, med laddare inte större än du använder för din mobiltelefon.

About admin