Starta en egen butik

En dröm för många är att starta sin alldeles egna butik. Dagens teknik har dessutom gjort det enklare än någonsin. Det finns några saker du bör tänka på. Den första är om du vill ha en fysisk butik eller en webbshop. Många tycker det känns roligast att ha en fysisk butik men då blir genast ansvaret och de ekonomiska investeringarna större. Du får helt enkelt tänka över vad som passar just dina behov bäst.

kortläsare

Fysisk butik

Hur stor yta behöver du? När du vet det kan du börja leta en passande lokal. De flesta väljer att öppna sin butik i centrum, där når du flest kunder. Hyrorna utanför de mest centrala delarna av en stad är dock lägre så det gäller att göra en avvägning. Det kan också vara en god idé att öppna butik inne i en shoppinggalleria. Då får du direkt tillgång till en stor kundkrets och kommer ha det lätt att synas. Viktigt är sedan också att investera i ett bra kassasystem då du behöver ett för att kunna sköta bokföringen ordentligt. Det kostar en del att skaffa de nödvändigaste. För att få så många betalande kunder som möjligt är det viktigt att du har en kortläsare. Du behöver också ett kassaskåp där du kan låsa in dagskassan och förvara viktiga dokument. Sedan ska det till saker som streckkodsläsare, kvittoskrivare och så klart själva kassan. 

Webbshop

Svenskar shoppar på internet som aldrig förr och många menar att det är framtidens butiker. Den största fördelen är att du kan erbjuda dina kunder lägre priser eftersom att du slipper de dyra hyror som kommer med en fysisk butik. Dessutom kan hela Sverige – till och med hela världen – bli till din målgrupp. Det är enkelt att sätta upp betalningssystem och det finns mycket information på ämnet. Driva-eget.se har tagit fram en guide med åtta råd som hjälper dig att komma igång med din webbutik. Beroende på vilken bransch du är i, och vilka varor du ska sälja, kan en webbshop vara väldigt svår att tjäna tillräckligt på. Det finns mycket mer konkurrens på nätet än på din gata i stan. Saker som kläder, inredning och sportartiklar är det högt tryck på så var beredd på att jobba extra hårt för att bryta dig igenom sökresultaten i Google och börja synas. 

About admin