Shoppingtips inför bebisens ankomst

Förändringen med att få barn är stor. Hela ens vardag blir lite upp och ned mot och med barnets födelse skapas en helt ny typ av prioritet. Du kommer snabbt inse att det behövs en hel del saker och arbete i denna omställning.

Förberedelser

För att slippa bekymra sig för praktiska saker när väl den lille bebisen presenterat sig är det ovärderlig att införskaffa sig babysaker redan under graviditeten. Att stressa igång shoppandet redan efter någon vecka som gravid är inget att rekommendera då man fortfarande har en lång tid att gå och stress kan verka negativt på både föräldern och fostret.Men att vänta tills de höggravida veckorna är heller inget hett tips då man ofta känner sig trött och i värsta fall kan man ha lite tidiga sammandragningar. Lite lagom mitt in i graviditeten kan man börja fundera över inköpen och göra en lista på de saker man önskar ha till sin nyfödda bebis.Vagnen är den största investeringen när det kommer till babyinköp, en rejäl och stabil vagn som fungerar för det svenska klimatet kostar en hel del som ny. Allt beror på vilka behov och krav man som förälder har, alternativen är många och man gör bäst i att testa olika vagnar och jämföra pris, kvalitet och funktion. Vill man hålla budgeten på en lägre nivå kan man utan problem hitta mängder av begagnade barnvagnar till salu på nätet.

Lite smått och gott

Andra praktiska inköp man bör ha färdigt i god tid är bland annat platsen för blöjbyte (man köper oftast en särskild möbel till detta), kläder (har du bekanta som nyss fått barn kan du höra dig för om att ärva kläderna) och spjälsäng. Matstol kan man gott och väl vänta med om man har ett mindre hem med lite utrymme, då barnet ändå inte kommer börja sitta själv förrän fram mot halvåret.