Shoppa företagsgåvor

Som företagare eller chef är det förhoppningsvis inte sällan man vill visa sin uppskattning för arbete väl utfört. Ett vanligt sätt att göra detta är att vid jul eller andra speciella högtider ge bort en present till de anställda. 

paket i brunt papper

Den anpassade presenten

Om man har många anställda eller vill göra något lite extra så kan en present med företagets tryck vara ett bra val. Det kan till exempel handla om ett knivset med företagets logotyp graverad på sig. Eller, om företaget är fyllt av livsnjutare, så kan man ge bort ett vinset bestående av en låda med plats för en flaska samt alla verktyg man kan behöva.

Endast fantasin sätter i detta fallet gränsen för vad man kan åstadkomma.

Mat och dryck

Som ett komplement till presenten kan man utan tvekan anordna någon form av middag eller fest för de anställda. Det hela kan vara något så enkelt som lite alternativ från närmaste pizzerian till en trerätters på lyxrestaurang. Det viktigaste är att stämningen är god.

Skatteregler

Det kan vara viktigt att hålla sig upplyst om skatteregler när man ger presenter till sina anställda. I så gott som alla fall beskattas nämligen den anställda precis som för lön, något som kan göra allt för stora gåvor problematiska. Det finns dock undantag till denna regeln, dessa undantag är gåvor till jul, företagsjubileum eller till minne av den anställda. Dessa tre olika typer av gåvor har alla olika regler på hur stora de får vara samt när de får ges. Ett tips kan vara att läsa vidare på skatteverket för att säkerställa hur ni skall göra.

About admin