Säkert med ljusen i juletid

Finns det något härligare än att tända ljus? Redan på hösten är det otroligt mysigt och när julen sedan kommer är det nästan ett måste.

Tyvärr är levande ljus också förknippade med flera risker. På vintern, när vi ökar användningen av levande ljus, ökar antalet bränder i hemmen samtidigt. Hur kan man minska risken för olyckor, men ändå njuta av en flammande låga?

Säkerhetstips för ljus

Först och främst bör du lyssna på vad experterna säger; levande ljus blir snabbt en brandrisk i närheten av lättantändliga material. För att minska brandrisken är det också viktigt med ständig uppsikt. Du bör inte lämna levande ljus ens för ett ögonblick, och om det finns barn eller djur i hemmet måste du också ha god uppsikt över dem. Barn och djur agerar nämligen impulsivt, och olyckor kommer ofta plötsligt.

Något många inte tänker på är att själva ljuset också kan vara en säkerhetsrisk. Paraffinljus, som idag är vanliga, tillverkas av fossil olja och förknippas med flera olika hälsorisker. Dessutom orsakar de klimatförstörande utsläpp.

Idag finns tack och lov flera enklare och säkrare alternativ. Batteridrivna ljus är en smart och vacker lösning som ger rätt stämning utan stora risker. beställ batteriljus här så att du kan njuta av ljus utan att behöva oroa dig för brandrisken.