Kalasshopping

Det är dags att ställa upp till kalas! Men vad behöver man?

Temakalas

Ibland vill man följa ett tema. Man kanske vill slå ihop kalaset med en maskeradfest och ha ett klart tema som alla ska klä sig efter. Det ser snyggare ut om tillbehören till kalaset hör till temat. Satsar man på en halloweenfest ska det stå en karvad pumpa på bron och välkomnar gästerna. Väljer man att satsa på superhjältetema kan det vara kul med en tårta som är dekorerad som supermannens emblem.

Detta är lite enklare och billigare att göra när man gör temakalas åt barn. Då kan man oftast bara köpa utefter barnens favoritfilm eller färg. Ska det vara ett piratkalas finns det massvis med dekorationer att köpa.

Fint kalas

Ska det vara lite lyxigare och ha lite högre klass får man också kosta på. Då ska dryck serveras i riktiga glas, inte plastmuggar. Kalaset har en klädkod som man skriver med på inbjudningskorten. Vill man ha det riktigt lyxigt kan man hyra en lokal för kvällen istället för att gå runt i smoking i sitt eget, eller en nära väns, hem. Spendera lite extra på finare drycker.

Även om du är en fantastisk amatörkock så finns det troligen inte tid att göra snittar och kanapéer åt alla gäster. Satsa hellre på att anlita en cateringfirma som levererar maten samma dag som kalaset går av stapeln.

Knytkalas

Man behöver inte fylla år eller fira en speciell dag för att ha ett kalas. Det kan lika gärna vara för att man vill ha lite roligt med vännerna, kanske träffa gänget som man inte hängt med på flera år eller avsluta ett bra år med arbetskamraterna.

Då kan man ha ett litet knytkalas. Det förväntas finnas mat och dricka på bordet men man behöver inte stå för allting själv. Det blir mycket roligare om alla tar med sig varsin rätt eller tillbehör till festen. Antingen sätter man ett tema såsom orange, eller thailändskt. Gör man utan några gränser kan man också få en intressant måltid där tillbehören och rätterna kanske inte hör samman. Men det är ju en del av det roliga med knytkalas!

About admin