Julpyssel

Det börjar vankas mot jul. Om bara några dagar är det första advent sedan är det plötsligt julafton, december bara rinner iväg. Det är dags att sätta igång med julpysslandet!

Smällkarameller

Det finns en viss nostalgi i smällkarameller och det går att göra precis som man vill. Här har man chansen att välja färger och bokmärken som går ihop med ens stil och inredning. Det kan också vara roligt att stoppa lite godis eller så i karamellerna så det finns en belöning att ge sig själv när man ska plocka ned dem för säsongen.

Julbaket

Att baka är inte allas grej, men för oss som gillar det är det dags att köpa in saffran och göra några lussekattsdegar. Den bästa saffran hittar man hos Apoteket men det brukar också vara en av de dyrare. Kom ihåg att du bara lägger pengar på fin saffran en gång om året så det kan vara värt en tjugolapp extra för att få äta riktigt goda lussekatter.

Titta ut på nätet och se vilka variationer som finns. Man behöver inte göra klassiska lussekatter med russin. man kan också göra lussekatter som man penslar med smör och stör över strösocker på alldeles innan servering. Då känns bullarna varma och är ljuvligt söta.

Granen

Här får man helt fritt spelrum. Tänker man fira jul borta så rekommenderar vi att man införskaffar en plastgran att ha i hemmet. En gran dricker mycket vatten och kan behöva vattnas två gånger om dagen så den inte börjar torka ihop och fälla barr. Ska man inte vara hemma så mycket är det händigare att en plastgran.

Man behöver inte dekorera granen i julfärgerna heller. Köp kulor eller belysning i färger som du gillar istället. Man kan också köpa julgranskulor som ser ut som någonting helt annat, typ en muffins eller uggla!

About admin