Julklapps tips

Att välja julklappar till sina nära och kär kan vara en riktig fröjd. Speciellt om man är ute i tid och slipper den värsta julstressen.

Varje år står man inför samma dilemma, vad ska man köpa för julklappar? Extra svårt blir det när man inte känner personen som ska ha julklappen alltför bra eller när det är någon som redan har allt. Hur ska man göra för att visa sin uppskattning och få sina vänner att känna sig speciella? Det är verkligen roligt när man lyckas att hitta rätt julklapp till rätt person och får se denne lysa upp under juklappsöppnandet.

Varje år utses årets julklapp. År 2012 var det hörlurar som gällde. I år så är det råsaftscentrifugen som har utnämnts som årets julklapp, vilket ligger bra i tiden eftersom hälsointresset har ökat. Ett bra knep när man ska välja julklapp är att utgå från vännens personlighet. Om det är en person som uppskattar lyx och flärd kan ett vackert packet med exklusiva praliner och en flaska mousserande vin vara en riktig höjdare. För den hälsoinriktade kan ett gymkort eller bra kosttillskott vara uppskattat. En bok kan aldrig bli fel särskilt om den kommer tillsammans med god belgisk choklad. För den bakintresserade kan ett dekorationskit för cupcakes vara en perfekt julklapp.

Ett vackert inslaget paket kan ibland vara lika uppskattat som en väl genomtänkt gåva. Kan man dessutom få till ett riktigt bra julrim så blir det extra lyckat. Det ger en extra dimension till julfirandet om familjen kan turas om att läsa de rim som de har fått på sina paket och sedan försöka lista ut vilket innehåll som paketet har.  Genom att sitta tillsammans dagen innan julafton och hjälpas åt att skriva rimmen får man en härlig gemenskap. Barnen brukar uppskatta julrimmen extra mycket om de fått vara med och skriva sina egna texter och deras förväntan inför julklappsöppningen blir om möjligt ännu större.

Om man behöver spara in lite tid är det praktiskt att handla sina julklappar på internet. Det finns internetbutiker som även erbjuder inslagning av paketen och frakt till annan mottagares adress.

About admin