Elektronik online

Idag hittar du precis allt du behöver till dator på internet! Att handla på nätet har blivit riktigt populärt och utbudet av webbshoppar ökar hela tiden. Datorprylar finns att köpa på flera stora teknikföretags hemsidor men du hittar även mindre webbsidor som erbjuder både sprillans nya och begagnade datortillbehör.

Datorer

DatorVad finns det för prylar man tänkas behöva då? Och var hittar man dem? Jo, för det första kan det ju vara bra att ha en dator, laptop eller surfplatta så att man får tillgång till internet. En bra dator hittar du till exempel på;

  • www.elgiganten.se
  • www.mediamarkt.se
  • www.netonnet.se

Dessa webbsidor hör till stora företag som vi alla känner till och förmodligen har de flesta även besökt deras riktiga butiker. De är pålitliga och har säkra betalningssystem som gör att vi kan känna oss trygga när vi handlar hos dem.

När du väljer dator ska du göra det efter behov. En stationär dator är lättare att komplettera med hårdvara och att byta hårdvara som slutar att fungera. En laptop har så lite utrymme att man måste lämna in den för att byta fläkt eller andra komponenter när de slutar att fungera.

Tänk också på vilken prisklass du borde söka i. Ju högre prisklass, desto bättre och snabbare hårdvara samt så kan datorn vara optimerad för online spel eller liknande. Vill man bara surfa lite och skriva mejl kan man köpa en billig dator eftersom ens aktiviteter inte ställer höga krav på prestandan.

För den som törs och är lite händig, kan man köpa en dator i delar. När man säger dator, menar man inte skärmen, tangentbordet och annan kringutrustning, utan det handlar om den vanligtvis stora svarta burken, som innehåller minne och hårddisk bland annat. Man kan alltså köpa chassit och alla ingående komponenter, för att få en fungerande dator. Har man lite koll på delar som fungerar ihop och vad man behöver, är det här inget problem. Du kan också hitta färdiga kit, lämpade för exempelvis gaming eller bara som hemma dator, som du sedan får sätta ihop själv, alternativt kan du låta företaget sätta samman datorn mot en kostnad.

Tillbehör

När man handlar på nätet är det viktigt att man tänker på vilken webbsida man handlar från att det är en säker webbshop. Känner du till företaget sedan innan? Känner du andra som beställt produkter från webbsidan? Ser webbsidan professionell ut? Går det att hitta företagets kontaktuppgifter? Hurdana betalningsmöjligheter finns det att välja på? Detta är frågor man kan fundera på innan man bestämmer sig för att göra ett köp.

Förutom datorer finns det även ett flertal praktiska datortillbehör som man kan behöva såsom tangentbord, datorväska, kablar, datorladdare och mycket mer. Att ha en laddare till din bärbara dator eller surfplatta är bland det viktigaste du behöver för att den ska fungera.  Nu för tiden finns det specialutvecklade laddare som gör att du kan ladda din dator både hemma och i bilen. Vad som är bra med universala datorladdare är att de har flera medföljande kontakter, vilket gör att de kan användas till flera olika datorer.

För den som spelar på sin dator mycket, kan det vara bra med tillbehör lämpade för just spel. Det finns speciella skärmar, spelmöss,musmattor, tangentbord, rattar och andra bra att ha prylar, som underlättar för spelaren och gör spelupplevelsen än bättre. Stolar ämnade för spelaren, finns i prisklasser från runt under 1000 lappen och uppåt.

About admin