Bygg ett gym hemma

Du som bor i hus har förmodligen ett rum som kanske inte riktigt utnyttjas till fullo? Det brukar ofta sluta med att det rummet får bli förvaring eller i värsta fall bara stå tomt. Något som blir allt vanligare är att bygga ett eget gym hemma, då slipper man både slösa tid på att ta sig till och från gymmet och du betalar inget medlemskap.

Använd källaren

Källaren är det perfekta utrymmet för att bygga ett hemmagym. Eftersom att källaren är längst ner i huset så behöver du aldrig oroa dig för att belasta golvet för mycket. Dessutom så är källare i regel inte så lyhörda så det är mindre risk att störa andra i hemmet med skrammel från vikter eller hantlar. Har du även planer på att sätta in ett högtalarsystem i ditt gym så kan du med gott samvete lyssna på musik utan att oroa dig för att andra ska störas.

Inredning

Eftersom att ett gym är en plats för fysisk aktivitet och tunga vikter så kan man inte inreda det som vilket annat rum som helst. Ett tips är att sätta in träningsmattor, i alla fall på de ställen där det kommer lyftas vikter. Förutom att det ger ett bra grepp för dig så skyddar det även golvet när du ska släppa ner vikter på golvet.

Utrustning

Den viktigaste delen av ditt hemmagym är såklart utrustningen du har där. Vad behöver man då för ett bra hemmagym? Ett hantelset och en bänk med skivstång och vikter är en bra början. Med dessa redskap så kan du utföra flera övningar, skivstången kan du till exempel använda både med och utan bänken. En annan bra investering som inte är allt för dyr är yogamattor. Förutom yogaövningar så kan du också använda dessa för att stretcha ordentligt efter ett hårt gympass! När du känner att du utvecklas i din träning så kan du fylla på med saker du finner nödvändiga med din träning allt eftersom.