Bra trädgårdsverktyg

Funderar du på att börja påta runt i trädgården? Kanske det är dags att plantera nytt i rabatten, eller måste du rensa bort allt ogräs som byggts upp? Då är detta ett perfekt tillfälle att börja utrusta dig för det som kommer.

spade och krattaFörst av allt ska du hitta dig ett par trädgårdshandskar, som skyddar dig inte bara mot jord och smuts, utan även mot rosors törnar och andra plantor med inbyggt försvar. Se bara till att de inte är för grova så du fortfarande kan använda fingrarna smidigt. När du inte använder dem, se till att hålla de borta från för mycket sol och vatten, så håller de längre.

Handspaden är nog det första många tänker på när de hör trädgårdsverktyg, och av god anledning. Den är smidig och praktisk i små som stora rabatter, men för större projekt är det nog ändå bättre att du använder en normalstor spade. Tillsammans med handspaden säljs ofta två andra standardverktyg: handkrattan och rotjärnet. Handkrattan är perfekt för rensning av löv och klipprester i rabatten, medan rotjärnet används för att ta bort ogräs med rötter och allt. Sekatören är ett annat välkänt och användbart trädgårdsverktyg. Det är i stort sett en grövre sax med endast ett blad vars egg är bågformat, och ett vanligt använde för sekatören är att klippa mindre grenar.

När det gäller mer grovarbete är det bra att ha andra verktyg därtill, så som spade, skottkärra, och hacka. Spaden och skottkärrans behöver nog inte mycket förklaring, men vilken hacka du bör använda kan faktiskt bero på vilken typ av trädgård du arbetar i. För en grönsaksträdgård kan det vara bra med en bred hacka, men arbetar du i en blombädd kan det vara bättre med en smalare. Utöver dessa verktyg ska du se till att ha en vattenslang med justerbart munstycke, eller ännu bättre, en strålpistol. Med båda av dessa kan du skapa regnliknande vattenspridning.

About admin