Bra hudvård för män

Ofta är det pinsamt för män att medge att de använder hudvårdsprodukter och även fast det idag är mer accepterat så är det få män som erkänner att de verkligen använder hudvårdsprodukter. Ser man till handeln så finns det heller inte så många hudvårdsprodukter på marknaden, om man jämför med hur många det finns för kvinnor. Att ta hand om sin hud är lika viktigt för män som för kvinnor. Huden är kroppens största organ med många funktioner, därav är det viktigt att vi tar hand om den på ett bra sätt.

hudvård för mänMånga män hävdar att de inte behöver hudvård och att det är beroendeframkallande om de börjar, det vill säga att huden vänjer sig och att den då inte kan vara utan. Så är inte fallet. Huden hos män behöver lika mycket fukt och näring som huden hos kvinnor och den blir inte ”beroende”. Huden behöver ständigt, hela livet fukt och näring för att åldras på ett bra sätt. Vårt samhälle är idag otroligt medvetet och fixerat vid utseende och jag tror att många män inte vill sticka under stolen med att de är lite fåfänga. Varför inte då lägga lite krut på bra hudvårdsprodukter för att ”förhindra” sitt åldrande och se fräsch ut längre.

Män vs. Kvinnors hud

Även fast mäns hud behöver hudvårdsprodukter likaväl som kvinnors så skiljer sig våra hudar något. Mäns hud är ”tjockare”. Detta gör att den lättare står emot solen och att de åldras något långsammare än kvinnor. Mäns hud har större genomflöde av blod och större porer. Detta medför att det lättare samlas orenheter. Huden är även mer oljig än kvinnans och detta medför att de lättare får porer som täpps igen och att de lättare drabbas av acne.

Hudvård för män

Hudvård för män är speciellt framtagna för deras hud kvalité och är inte densamma som för kvinnor. Ofta brukar det även tillsättas manligare dofter på dessa produkter. Att välja produkter är inte alltid lätt och det kan vara svårt att veta vad man behöver. Till en början kan det vara bra att satsa på en bra rengöring, en dag och en nattkräm. Rakar du dig ofta är det bra att skaffa ett bra ”after shave balm” för att lugna och svalka huden efter rakningen. Några exempel på bra märken för män är:

  • Biotherm Homme
  • Dermalogica
  • Clarins Men

Ändra levnadsvanor

Förutom att ha bra hudvårdsprodukter finns det mycket annat man kan göra för att måna om sin hud. Vår hud berättar oftast hur vi mår på insidan och mår vi inte bra där syns det på huden. Här är några tips att börja med:

  • Ett bra sätt att börja måna om sin hud är att dricka mycket vatten. Detta kan hjälpa till så att du inte blir för torr och även hjälper det till att spola bort orenheter från huden.
  • Börja äta mer grönsaker. Dessa innehåller många bra vitaminer och mineraler som är bra för huden så som c-vitaminer, a-vitamin och b-vitamin.
  • Bädda rent i sängen ofta. Har du mycket acne och pormaskar ska du byta påslakan ofta för att det inte ska spridas.
  • Sluta röka och snusa. Det gör att din hud åldras snabbare och får en mer gråaktig ton.
  • Motionera. Huden mår bra av en ökad cirkulation som motion ger.
  • Basta. Det är ett mycket bra sätt för att rensa huden från smuts. I och med värmen som är i en bastu öppnar sig porerna och vi kan svettas ut orenheterna.

 

About admin