Biltips

En stor kostnad i mångas privatekonomi är bilen, det är inte bara dyrt att köpa den, den är även dyr att äga och köra. Vi har här försökt ta upp lite tips på hur du kan spara hundralappar på ditt bilägande. Genom att surfa runt på sidor online som säljer bildelar kan du tjäna tusenlappar. Det finns också bra sidor online med tips på hur du gör ditt bilägande billigare. Vi har försökt ta upp några tips och länkar.

Hur dyr är din bil?

rolls_royce

Har du någon gång räknat på hur dyr din bil är att köra? Idag när bränslepriserna är så höga är det bra att välja en bil som inte drar så mycket. Väljer du en dieselbil drar den mindre bränsle, men är istället högre skatt på. Räkna ut vad din bil drar och hur många mil du kör per år samt hur hög din försäkring är. Jämför gärna med andra bilmodeller för att se om det är idé att byta bil.

Mät däcktrycket

vägverket finns en guide på däcktryck och vad däcktrycket gör inverkan på bränsleförbrukningen. Rätt däcktryck kan spara hundralappar.

Bil klubbar

De flesta bilmärken idag har klubbar man kan gå med i, exempelvis vovlo- klubben. Ingår du i en sådan har du ofta rabatt på reservdelar och dylikt för din bil.

Bilförsäkringen

Vet du vad du har för försäkring på din bil och vad den kostar dig? Genom att lägga lite tid att ringa runt till olika försäkringsbolag kan man här spara tusenlappar. En försäkring hos ett bolag kan vara ett helt annan summa än hos en annan.

Hitta delar på skroten

Ett bra sätt, om du är den händigare typen, är att leta reservdelar på en skrot. Ibland kan de större delarna, så som en ny startmotor kunna finnas i bra skick på en skrot.

Gör-det-själv-guider

Idag finns många bra ”gör det själv” böcker att köpa online, där du ser precis hur du ska göra för att byta olika delar. Detta är en väldigt bra sak där du kan tjäna tusenlappar. Att kunna serva och reparera bilen själv går inte att jämföra med kostnaderna det är att lämna in den på verkstad.

About admin