Att ordna en maskerad

Ibland känner man helt enkelt för att ha en annorlunda typ av fest, något som man inte får chansen till så ofta. En maskerad är ett perfekt alternativ eftersom man normalt sett bara får chansen att klä ut sig under halloween, och en gång om året är lite väl lite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Förberedelser

En bra fest är en som man förberett väl inför och en maskerad är inget undantag. Eftersom alla som kommer kanske inte har en maskeraddräkt till hand är det bra att ge lite extra förvarning när man planerar en maskerad. Och det skadar ju inte att vara ute i tid med alla inköp.

Det är trevligt om också festlokalen är lite utsmyckad och det finns många butiker som säljer saker som kan vara bra att ha på en maskerad.

Tema

Ett tema är ett utmärkt sätt att både underlätta och tipsa om vad folk kan komma utklädd som. Det finns en mängd olika teman man kan använda sig av:

  • Tidsperioder – välj bara ut en tid som kan vara roligt, det kan likväl vara 1700-talet som 1980-talet. Hitta lite inspiration på nätet om kläder på just den tiden och maila ut lite länkar som tips till gästerna
  • Känd från XXX – det kan vara känd från TV, Film, Musik, Sagor eller något annat, folk kommer kunna ha roligt bara genom att försöka gissa sig till vem de andra gästerna försöker efterlikna.
  • Kom som inte är – alla väljer helt enkelt något som de verkligen inte är, en hårrockare kanske kommer som hiphoppare, en kontorsarbetare klär ut sig som en fotbollsstjärna, möjligheterna är ändlösa.

Det finns massvis med andra teman som man kan välja mellan men förhoppningsvis gav den här artikeln några idéer som maskeradplanerare kan spinna vidare på.

About admin